luni, 13 iunie 2011

Teorii conspirative

Voi incepe pentru inceput cu Sfarsitul lumii deoarece acest cuvant este pe buzele tuturor oamenilor, il auzim foarte des si la televizor, s-au ecranizat filme, s-au facut documentare...
SFARSITUL LUMII. De aproape două milenii, teologii creștini și mirenii se tem de o conspirație globalistă care să ducă la îndeplinirea profețiilor despre Sfarsitul lumii din Biblie, în special din Cartea lui Ezechiel, Cartea lui Daniel, predica lui Iisus de pe Muntele Măslinilor, din Evangheliile sinoptice, precum și din Cartea Apocalipsei. Ei susțin ca agenții umani și demonici ai diavolului sunt implicați într-un complot primordial de a induce în eroare omenirea cu scopul acceptării unei teocrații satanice care să domine lumea, teocrația satanică a Nesfintei Treimi - Satana, Antihristul și prorocul mincinos fiind baza unui cult imperial. În multe teorii ale conspirației contemporane creștine, profetul mincinos va fi ultimul papă al Bisericii Romano-Catolice (înscăunat prin trădare sau de o conspirație iezuită), un guru carismatic din mișcarea New Age sau chiar un lider al unei organizații fundamentaliste creștine, cum ar fi Fellowship, în timp ce Anticristul va fi un președinte al Uniunii Europene, ori secretarul general al Organizației Națiunilor Unite sau un actor virtual care servește drept figură pentru un supercomputer.


Francmasonieria. Potrivit lucrării The New Encyclopedia Britannica, francmasoneria este cea mai vastă societate secretă (sau "societate discretă") din lume, răspândindu-se îndeosebi pe fundalul în secolul al XIX-lea a Imperiului Britanic.

ORDINUL ILLUMINATILOR. Ordinul Iluminaților ("illuminati") a fost o societate secretă fondată la 1 mai 1776, în Ingolstadt, în regatul Bavaria, de Adam Weishaupt, un profesor de teologie. Mișcarea era formată din liber-cugetători, liberali, republicani și feminiști, recrutați din lojile masone germane. În 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat și suprimat de autoritățile Bavariei pentru un presupus complot îndreptat împotriva tuturor monarhiilor și religiilor de stat din Europa. Weishaupt a primit azil la curtea unui prinț german mason.

PROTOCOALELE SIONULUI. Protocoalele înțelepților Sionului este un text care a circulat la începutul secolului al XX-lea în Europa și care descrie așa-zisele planuri de dominare a întregii lumi puse la cale de evrei. A fost publicat pentru prima oară în foileton între 28 august și 7 septembrie (stil vechi)1903 în ziarul Знамя (Znamia) din Sankt Petersburg.

MASA ROTUNDA. Omul de afaceri Cecil Rhodes, promotor al Imperiului Britanic, a militat pentru ideea ca Marea Britanie să reanexeze Statele Unite în vederea realizării unei viitoare federaţii imperialel care să domine lumea pe plan militar și economic. În primul său testament din 1877, scris la vârsta de 23 ani, și-a exprimat dorința de a finanța o societate secretă (cunoscută sub numele de societatea electorilor), care ar promova acest obiectiv.

NEW AGE. New Age este un curent spiritual, rǎspândit mai ales în Occident, avându-și începuturile în anii 1920-1930, când Alice Bailey a publicat mai multe lucrǎri, în care proclama întoarcerea lui Hristos și lansa ideea necesitǎții unor grupǎri pe care le denumea a bunǎvoinței mondiale.

Alice Bailey a prezis în 1940 victoria Aliaților din cel de-al doilea război mondial asupra puterilor Axei (victorie care a avut loc în 1945), precum și stabilirea de către Aliați a unei noi ordini mondiale politice și religioase. Bailey vedea în guvernul mondial federal punctul culminant al conspirației la vedere a lui Wells, dar a argumentat că ar fi sinarhist întrucât ar fi fost ghidat de Marii Maeștrii Ascensionați cu intenția de a pregăti omenirea pentru a doua venire mistică a lui Hristos în zorii erei Vărsătorului.

Potrivit lui Bailey, un grup de maeștri, denumiți Marea Fraternitate Albă, lucrează la un plan ezoteric interior pentru a supraveghea trecerea la noua ordine mondială, dar, pentru moment, membrii acestei ierarhii spirituale sunt cunoscuți doar de câțiva inițiați cu care aceștia ar comunica telepatic, dar când va fi nevoie se vor implica personal și toată lumea va ști de prezența lor pe pământ.[15]

În 1997, rabinul Yonathan Gershom, într-un articol denumit Stereotipuri antisemite în scrierile Alicei Bailey, subliniază că scopul ei (Alice Bailey) nu este decât distrugerea iudaismului. Acest lucru este notabil, deoarece teoriile conspirației tind să prezinte evreii ca fiind autorii Noii Ordini Mondiale, în calitate de grupare principală complotiști care ar dori mai mult să reprime decât să creeze ceva benefic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu